Hverdagen på vores behandlingsinstitution

I vores bosted vægter vi ro, nærvær og fællesskab højt. Hverdagen i huset er tilrettelagt efter det samlede fællesskab, dog altid med hensynstagen til hver enkelt unges behov og formåen. Vi har daglige rutiner og individuelle aktiviteter på vores behandlingsinstitution.

Uddannelse og beskæftigelse

Som udgangspunkt har alle unge på VIP behandlingsinstitution en aktiv hverdag med et skoletilbud eller anden beskæftigelse. Vi støtter de unge i at fastholde de daglige rutiner med at komme op om morgenen og afsted, da vi oplever, at det skaber værdi, mening og udvikling i deres liv.

Samling om eftermiddagen

Hver dag kl. 15 mødes de unge i fælleskøkkenet sammen med det pædagogiske personale til ”te hygge”. Her tales om de unges skoledag og der tales om, hvilke aftaler og aktiviteter de unge hver især har. Der bliver serveret frugt og hjemmebag ved eftermiddagshyggen.

Sund og hjemmelavet aftensmad

I VIP Huset laver vi alsidig og sund hjemmelavet mad. De unge kan ønske madretter lagt ind i madplanen, som vi laver for en uge af gangen. Der spises aftensmad i fællesskab ca. kl. 18. De unge deltager i det omfang de kan i aktiviteterne omkring aftensmaden.

Aftenstid på stedet

Om aftenen hygger vi os sammen på opholdsstedet, går en tur, spiller spil, ser en film eller andet som de unge har lyst til. Det er også om aftenen vi hjælper de unge med lektier, forbereder næste dag sammen og får talt med de unge om alle de ting, som rør sig i deres ungdomsliv.

Som udgangspunkt har vi to nattevagter på behandlingsinstitutionen, hvilket gør det muligt at give den nødvendige støtte døgnet rundt.

Aktiviteter ud af huset

De unge har fri adgang til Fitness World, som ligger lige overfor behandlingsinstitutionen. De unge kan træne alene eller efter aftale med de voksne. Der er både mulighed for at styrketræne og tilmelde sig holdtræning.

Der arrangeres også fælles aktiviteter ud af huset, såsom ture i skøjtehallen, ture til stranden, shopping og caféture, biografture m.v. Aktiviteterne tager altid udgangspunkt i de unges egne ønsker.

Der bliver arrangeret weekendture eller længere ture efter behov. Det kan både være i anledning af ferier, men også hvis det vurderes, at der er en ung eller to, der har behov for at komme væk i et par dage.

Regelmæssige møder med de unge

​Hver anden uge holder vi ungemøder, hvor vi gennem dialog sikrer, at de unge oplever sig hørt og medinddraget i deres hverdag på behandlingsinstitutionen. På ungemøderne kan de unge komme med ønsker og forslag til ændringer eller aktiviteter.​

Massage til de unge

​Massage indgår som en naturlig del af den miljøterapeutiske behandling. Hver tredje uge har de unge mulighed for at få massage af en veluddannet behandler som kommer i huset. Behandlingen bliver tilrettelagt ud fra de unges individuelle behov for lindring i en tryg ramme.

Fødselsdage fejres

Vi fejrer de unges fødselsdage i huset, og vi vækker dem gerne om morgenen med sang, flag og gaver. Vi inddrager dog altid de unge i, hvordan de selv ønsker at blive fejret, så vi sikrer, at det bliver en rar og ganske særlig dag. Den unge har mulighed for at bestemme hvilken mad der serveres på deres fødselsdag og kan invitere familie og netværk til lagkage og boller.

Højtider og traditioner

Vi holder jul på traditionel vis og vi julehygger hele december. I ugen op til juleaften, vælger vi en dag, hvor alle de unge og personalegruppen er samlet. Der er julegaver til alle og vi danser om juletræ og leget pakkeleg. Vi ønsker, at være med til at give de unge gode oplevelser og videregive traditionerne omkring julen. Selve juleaften er der altid mulighed for at være i VIP Huset, og der er personale til at hygge med de unge, som skulle være hjemme.

Nytårsaften er der festmiddag for alle. Vi samles og glæder os til et nyt år sammen.

I VIP Huset er vi glade for traditioner og de unge nyder at være med til at arrangere Halloweenfest, lave stor påskefrokost for alle, forberede og glædes over fastelavn med udklædning og tøndeslagning m.v. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvordan hverdagen bliver fejret hos os.

Kontakt vores behandlingsinstitution

Ønsker du at høre mere, kan du kontakte vores behandlingsinstitution på telefon 24 41 48 22 eller skrive til os på liv@viphuset.dk – vi ser frem til at høre fra dig.

VIP Huset ApS

I VIP Huset har vi et forstående og accepterende menneskesyn og vi bestræber os på at møde den unge med et ønske om at forstå bagom adfærd.

​Vi tror på, at den unge altid gør sit bedste.

Find os

VIP Huset ApS
Englandsvej 27
2300 København S